Majlis Pembubaran MPDT Sidang 2010/2011 Dan Majlis Watikah Perlantikan MPDT Sidang 2011/2012

Indeks Artikel

Assalamualaikum dan salam 1 Tekun,dengan kerjasama pihak pengurusan dan badan-badan exco sidang 2011/2012 Majlis Pembubaran MPDT Sidang 2010/2011 dan Majlis Watikah Perlantikan MPDT Sidang 2011/2012 telah diadakan pada 19 Oktober 2011. Majlis ini diadakan bagi memperingati jasa mantan exco MPDT sidang lalu di samping mengeratkan hubungan silaturahim.  Dengan kerjasama pihak pengurusan yang hadir dan turut serta memeriahkan majlis memberikan impak yang besar dalam sistem organisasi MPDT di mana mantan exco dan barisan exco sidang 2011/2012 berpeluang untuk beramah mesra dan melakar 1001 kenangan bagi memajukan lagi diri sepanjang berkecimpung dalam organisasi ini.

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Segala puji bagi Allah swt, selawat dan salam ke atas junjungan mulia Rasulullah s.a.w, para sahabat dan seluruh generasi yang beriman kepada Allah swt.

Bagi pihak Pengurusan Desasiswa Tekun, saya ingin mengucapkan selamat berkampung di Desasiswa Tekun. Diharapkan para penghuni sekelian dapat tinggal dengan selesa dalam desasiswa ini serta dapat berkongsi menggunakan segala kemudahan yang disediakan dengan baik dan beretika

Penghuni Desasiswa Tekun sekelian,

Pada masa ini, Desasiswa Tekun telah pun mempunyai barisan kepimpinan Majlis Penghuni Desasiswa Tekun (MPDT) untuk sidang 2011/2012. Syabas diucapkan kepada semua ahli Majlis Tertinggi, exco, pembantu exco dan penguasa blok yang telah dan akan dilantik. Diharapkan tanggungjawab yang terpikul dapat dijadikan wadah dan peluang untuk mengasah bakat kepimpinan di samping menabur bakti kepada warga Tekun dan masyarakat secara amnya. Bagi para penghuni Desasiswa Tekun pula, saya amat berharap agar anda tidak lokek menyumbang tenaga, masa dan buah fikiran dengan melibatkan diri dalam program-program yang telah dirangka oleh MPDT sidang ini untuk meningkatkan kemahiran insaniah dan semangat hidup bermasyarakat. Suka juga saya mengingatkan bahawa penglibatan dalam program-program yang dijalankan akan dapat membantu para penghuni dalam mengutip mata MyCSD bagi membolehkan anda terus menetap di desasiswa ini pada masa akan datang.

Selain melibatkan diri dalam program ini, saya juga berharap agar para penghuni dapat meningkatkan penumpuan dalam pembelajaran. Dalam masa yang sama, sebagai ahli dalam sebuah keluarga besar Desasiswa Tekun, saya ingin mengingatkan para penghuni agar sentiasa mematuhi peraturan desasiswa yang telah dirangka untuk menjamin kesejahteraan hidup dalam sebuah keluarga besar Desasiswa Tekun. Jadilah pelajar cemerlang yang kuat berpegang kepada disiplin dan akhlak yang mulia. Anda semua adalah pemangkin kepada kemajuan desasiswa, universiti dan negara.

Akhir kata, saya ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha bagi penghuni yang beragama Islam. Maaf zahir dan batin.
 
Salam hormat,

Dr Nazarudin bin Zainun
Penggawa
Desasiswa Tekun
Universiti Sains Malaysia


 

 Assalamualaikum dan salam aspirasi..dgn lafaz bismillahirahmanirrahim
 Saya Anis Binti Muhayidin yang diberi mandat sebagai Yang Dipertua Majlis     Penghuni Desasiswa Tekun sidang 2011 dan 2012 mengucapkan syabas dan tahniah kepada editor t-buzz serta pengurus laman web desasiswa tekun  atas usaha yang telah diberikan untuk menggerakkan buletin tekun ini. Diharapkan buletin-buletin ini dapat menjadi medium kepada para penghuni serta barisan majlis penghuni desasiswa tekun melemparkan pandangan serta mengutarakan sebarang permasalahan mahupun berkongsi maklumat berkenaan aktiviti-aktiviti anjuran desasiswa tekun.
Seterusnya, sebagai sebuah organisasi yang telah diamanahkan untuk menjaga kebajikan para penghuni tekun akan sentiasa berusaha serta melakukan yang terbaik untuk memikul amanah ini dan seterusnya memberi keselesaan kepada saudara saudari sekalian. Kami juga sedang melakukan beberapa perancangan untuk cuba merapatkan jurang antara para penghuni dengan barisan majlis penghuni desasiswa tekun. Diharapkan dengan ukhuwah yang terjalin ini akan memudahkan lagi perhubungan dua hala yang sememangnya menjadi hasrat kami pada sidang ini untuk memberi peluang kepada semua penghuni untuk merasai serta terlibat secara langsung dengan segala aktivit anjuran mpdt mahupun universiti.
Kami barisan MPDT akan cuba memberikan yang terbaik kepada para penghuni sekalian selaras dengan aspirasi kami iatu ‘kebajikan penghuni keutamaan bersama’, kami akan sentiasa memantau dan cuba untuk menyelesaikan setiap masalah yang dihadapi oleh saudara saudari. Setakat ini, MPDT telah berhubung dengan pihak pengurusan untuk menaik taraf serta menambahbaikan blk rekreasi serta bilik tv di setiap blok. Selain itu juga, usaha kami untuk meletakkan setiap aras dengan khidmat dobi telahpun tercapai dan meletakkan papan kenyataan di lif bagi memudahkan maklumat disampaikan. Insyallah kami akan terus memberikan khidmat terbaik sepanjang sidang ini demi kebaikan bersama.
Akhir kata, saya mewakili barisan MPDT berharap agar dengan adanya medium ini, akan memudahkan lagi perhubungan kita sesame penghuni desasiswa tekun. Di samping itu, saya juga menaruh harapan yang besar kiranya para penghuni dapat menyokong serta bersama-sama menyokong setiap aktiviti anjuran MPDT dan menjadi sebahagian dari kami untuk terus sama-sama menabur budi serta berkhidmat untuk desa yang tercinta ini. Insyallah, dengan adanya sokongan dari saudara saudari sekalian, kami barisan MPDT akan terus setia dan melakukan yang terbaik demi kebaikan bersama serta keunggulan desasiswa tekun. “harapan anda harapan kami jua”.

Yang ikhlas,
Anis binti muhayidin
Yang Dipertua,
Majlis Penghuni desasiswa Tekun,
Sidang 2011/2012,
Universiti Sains Malaysia.